Koulujen lomien alettua lensimme Oulusta Helsingin kautta Ljublijanaan. Yövyimme yhden yön Slovenian pääkaupungissa, mistä jatkoimme junalla matkaa rannikolle. Slovenialla on rannikkoa Italian ja Kroatian välissä 50 km. Vietimme Sloveniassa yhteensä 10 yötä.
Rannikkokaupungissa kalaruuat ovat tuoreita, parhaita ja malvazia viini pehmeän maukasta. Paras ravintolakokemus ehkä ever oli Moby Dick, jonka tryffelirisottoa ja kalaa muistelemme vieläkin. Izolan jonkun pitserian pitsaa muistelemme vesi kielellä.
Kaunis Venetsialaistyylinen rantakaupunki Piran oli bussimatkan päässä hotelliltamme. Hotellimme sijaitsi korkealla Izolan huipulla. Kaupungsta ja uimarannalta oli aikamoinen kiipeäminen tietä pitkin. Hotellin allasalue avautui sopivasti kesän alussa. Uimaan piti päästä mereenkin.
Uimarannat tarjosivat elämyksiä. Jännttävää oli uida meduusojen ja rapujen seassa. Pientä varovaisuutta käyttäen ja uimatossut jalassa. Hotellimme vierestä lähti luontopolku, joka vaati kiipeämistä ja tarkkaavasuutta. Alas päästyämme pulahdus uimaan. Rannat olivat kivikkoisia, joten uimatossut suositeltavat.
Ljubljianan linnaan kannattaa tutustua. Tosin rannikkokaupungin leppoisuuden jälkeen pääkaupungin turismi ei houkutellut. Kävellä ja ihmetellä kannattaa silti. Ruuat olivat rannikolla ehdottomasti parempia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.